top of page

Groruddalskonserten

Groruddalskonserten er et samarbeid på tvers av Oslos skolekorps og holdes i regi av Romsås Janitsjar. Tidligere års Groruddalskonserter er blitt avviklet med kjempesuksess, og vi har bare fått gode tilbakemeldninger fra alle involverte – musikanter, foreldre og ikke minst publikum – på tiltaket. Vi har vært mellom 150 - 200 musikanter i sving på Groruddalskonserten. Groruddalskonserten gir noe til både liten og stor, både musikalsk og sosialt. Groruddalskonserten arrangeres i januar/februar hvert år. 

 

Programmet blir samspill i grupper på dagen, med en avsluttende storkonsert på Grorud samfunnshus på ettermiddagen.  Det aller viktigste er at alle skal spille og ha det gøy sammen, uansett alder og nivå. Nøyaktig program og detaljinfo blir sendt ut senere.

 

Utbyttet av en slik dag er (minst) tosidig:

 • Musikantene blir kjent med likesinnede på tvers av korpsene og aldre.

 • Musikantene både lærer og opplever noe nytt – musikalsk og samarbeidsmessig.

 

 

Gjennomføring

Groruddalskonserten holdes lørdag 28. februar 2015. På dagen har vi samspill i de ulike gruppene (se mer om grupper nedenfor), og på ettermiddagen har vi storkonsert hvor vi presenterer det vi har øvd på for foreldre, familie og venner.

 

Vi har alt på samme sted, både øvelokaler og konsertlokaler. Vi får låne lokaler av Nordtvet skole, og selve konserten blir holdt i Grorud samfunnshus som ligger vegg i vegg med skolen.

 

 

 • Alle deltakende korps kan bidra med ett musikkstykke hver. Dette spilles av storkorpset. Korpsene kan også foreslå noter ellers som storkorpset kan spille. Romsås Janitsjar stiller ellers med noter som skal brukes på Groruddalskonserten.

 • Korpsenes dirigent har mulighet til å instruere musikkstykket korpset selv har valgt, og dirigere dette på konserten.

 • Vi oppfordrer dirigenten i korpsene til å stille som instruktører i en av gruppene. Dette vil både være motiverende og inspirerende for dirigenten og utøverne.

 

 

Alle i skolekorpset kan bli med!

Alle i skolekorpsene, uansett alder og nivå, kan delta på Groruddalskonserten. Vi deler inn Groruddalskonserten inn i grupper, etter nivå, og det er skolekorpset selv som velger hvilken gruppe skolekorpsmedlemmet skal delta i.

 

Det deles inn i fire ulike grupper, fra A til D:

 • Gruppe A – Nybegynnere / aspiranter, eller spilt i 1–2 år

 • Gruppe B – Resten av barneskolen / juniorkorps

 • Gruppe C - Spilt lenge på instrumentet sitt / hovedkorps

 • Gruppe D – Drill

 

Dirigent/instruktør/styret i korpset vurderer evnen til medlemmet i spilleferdighet, og velger hvilken gruppe de skal spille i. 

 

Musikanter i gruppe C blir også med på øvelser med Romsås Janitsjar i forkant av selve Groruddalskonserten, da vanskelighetsnivået er noe høyere enn de andre gruppene. Dette blir på RJs ordinære onsdagsøvelser på Bjøråsen Skole, i tidsrommet fra kl. 18.30 - 21.30. Vi har pause kl. 20.00, og det er mulig for musikanten å reise hjem ved pause. RJ bistår med transport til / fra hvis dette er ønskelig. Musikanter i gruppe C blir med på minst  to av tre øvelser før Groruddalskonserten. RJ har gleden av å ha Stein Erik Tafjord, kjent fra The Brazz Brothers, som dirigent og musikalsk leder. Stein Erik vil også instruere og dirigere gruppe C / storkorpset.

 

 

Vi håper at korpset deres har tid og lyst til å bli med på dette. Vi stiller med instruktører (dersom skolekorpsets dirigent ikke har mulighet å stille) og noter, og det hele er selvsagt gratis for skolekorpsene. Felles lunsj er inkludert.

 

Påmelding

Klikk her for å melde dere på    

 

I skjemaet blir dere bedt om å bl.a. fylle ut:

 • Navn på skolekorps, samt kontaktinfo

 • Om dirigent vil instruere / dirigere en av gruppene, samt dirigere ett eller flere musikkstykker under selve konserten

 • Om korpset vil sende inn ett eller flere musikkstykker

 • Antall musikanter pr instrument og antall drillere

 

Spørsmål?

Ta kontakt med oss på groruddalskonserten[at]romsas-janitsjar.no, eller ring til telefon nr. 45 77 99 45.

 

 

VELKOMMEN!

 

Her kan dere se mer fra tidligere Groruddalskonserter:

Her deles toner i et musikalsk fellesskap: http://www.groruddalen.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=11099&sok=1

 

 

 

 

Dette er en video fra en Groruddalskonsertene vi har arrangert. Vi var nærmere 200 spillende. Her spiller vi "Drømmedame" sammen.

Samarbeid med skolekorps

Vi i Romsås Janitsjar (RJ) ønsker et enda tettere samarbeid med skolekorpsene. Vi har flere ganger arrangert Groruddalskonserten sammen med skolekorps. I tillegg inviterer vi gjerne skolekorpsmedlemmer til å være med på onsdagsøvelsene våre.

 

Skole- og voksenkorpsene styrker hverandre, er vår bestemte oppfatning. Vi får låne erfarne skolemusikanter inn i rekkene våre, og musikantene får musikalsk inspirasjon og utfordringer tilbake - inspirasjon og spilleglede som de kan ta med seg hjem til skolekorpset igjen. Og det er aldri tvil om at skolekorpset har førsteprioritet! Er det aktiviteter som kolliderer, går selvsagt alltid skolekorpset foran.

 

Alle skolekorpsmedlemmer som går i 8. klasse og oppover inviteres til å være med i  RJ. Vi kan nesten love at du vil trives, og du får nye utfordringer som du tar med tilbake til skolekorpset. Forskning har vist at mange skolekorpsmedlemmer står i fare for å slutte med å spille og slutte i skolekorpset blant annet pga. manglende interesse og for få utfordringer. Dette kan leses mer om i forskningsrapporten "Når hornet legges på hylla".

 

RJ har medlemmer fra 13 til 70 år! Vi øver på onsdager på Bjøråsen skole, under ledelse av Stein Erik Tafjord, kjent fra The Brazz Brothers.

 

Vil du være med?

Vi øver på onsdager på Bjøråsen skole fra klokken 18.30– 21.30. Vi har pause klokken 20.00. Og skulle du trenge hjelp til transport så hjelper vi til med det. 

 

Vi kan love deg mye moro med lærerik og utfordrende musikk!

 

Snakk med en du kjenner i RJ, send en mail til medlem@romsas-janitsjar.no, eller kontakt medlemsanvarlig på telefon 930 84 439 for mer informasjon.

bottom of page