Vi får besøk fra Østerrike!

17. mai-helgen får vi storfint besøk fra Østerrike! Nemlig Musikverein Julbach!

Musikverein Julbach er vårt vennskapskorps, og de er fra en liten landsby sør i Østerrike (nettopp: byen heter Julbach), nær grensen til Tyskland. Vi har besøkt dem to ganger i Østerrike, senest i fjor og de har besøkt oss en gang tidligere. Nå kommer de på gjenvisitt til oss, og dette gleder vi oss stort til.

Det begynte med at et medlem i Romsås Janitsjar var på et utvekslingsår i Julbach, Østerrike. Et lite forslag ble til alvor, og det var at vi skulle komme på besøk til dem, noe vi gjorde i 2006 for første gang. Kjemien og kontakten var der umiddelbart, og gjestfriheten vi ble vist var uten sidestykke. Året etter kom de på besøk til oss i Oslo på 17. mai, og besøket fra Østerrike ble helt overrumplet hvordan vi feiret 17. mai.

På besøk igjen. I fjor ble vi invitert av våre Østerrikske venner igjen, da i forbindelse med at de skulle ha et kjempearrangement hos seg med et gedigent musikkarrangement med mange andre korps. Vi ble invitert, og det passet veldig bra, da vi hadde 35 årsjubileum. Vi ble en av hovedattraksjonene blant andre kjente band. Vi holdt blant annet en konsert i festlokalene der, og var med på å skape god stemning.

Til Oslo. Da vi var i Østerrike snakket mange av oss om at det hadde vært hyggelig om de ikke ville komme til Oslo igjen. De var ikke vanskelig å be, så de kommer altså til oss nå i mai.

17. mai-helgen. Musikverien Julbach kommer til Oslo 15. mai og reiser igjen 18. mai. Alle medlemmene i Musikverein Julbach får ikke mulighet å bli med, da de er midt i våronna (flesteparten av de som bor i Julbach-distriktet er bønder). Det kommer 26 Julbach'ere til oss, inkludert tre Marketenderinnen (snapsdamer), som vil gå foran oss i 17. mai-toget.

Østerrikerne vil få oppleve mye. De lander på Gardermoen kl. 12.00 15. mai, og vil bli tatt i mot av oss. Deretter bærer veien til guiding i Oslo by med foreldrene til en av våre medlemmer, som er fra Tyskland. Guidingen blir profesjonell. De aller fleste skal bo hjemme hos våre medlemmer.

Bilde av Musikverein Julbachs Marketenderinnen. Tre blir med i til Oslo nå i mai.

På ettermiddagen den 15. mai blir det fellesøvelse med oss og dem - de skal marsjere blant oss 17. mai og spille våre låter (som er ganske så nytt for de). I tillegg blir det trening både med Romsås Janitsjar, Musikverein Julbach og Oslo Drill. Etter øvelsen blir det sosialt og moro.

16. mai skal de også være med oss. Da å spille VIF-sangen på Ullevaal stadion sammen med oss og Vålerenga Janitsjar. Vi kommer til å bli godt over 100 musikanter som spiller VIF-marsjen!

17. mai begynner tidlig. Allerede klokken 07.00 marsjerer vi sammen emd Oslo Drill fra Egertorget til Slottet, hvor vi skal bli med på TV2 sin morgensending. Etter dette blir de med oss resten av 17. mai, både lokalt og i barnetoget i byen.

Musikverein Julbach reiser hjem mandag 18. mai, men før dette skal de få oppleve enda mer av Oslo.

Relaterte artikler:

PS! Visste du at RJs uniformsvest opprinnelig var en idé fra Østerrike? Ideen kom i 2014 da vi var i Østerrike, og alle der har vest som en del av uniformen sin. Vi tok med ideen til Norge, og i dag har vi en flott uniform med jakke, vest og alt som hører til.

#17mai #barnetogetioslo #barnetog #lydenavrj #romsåsjantisjar #OsloDrill #TV2 #østerrike #MusikvereinJulbach

Utvalgte innlegg
Nylige innlegg
Alt om RJ
No tags yet.
Kontakt Romås Janitsjar

KONTAKT

Her kan du finne kontaktinfo til oss.

info@romsas-janitsjar.no

Spill i Romsås Janitsjar

BLI MED I RJ

Romsås Janitsjar har medlemmer fra hele Stor-Oslo og ønsker alltid nye medlemmer velkommen på alle instrumenter!

REFERANSER

Ta en titt hva andre sier om oss både på konserter og i gata.

Grasrotndele Romsås Janitsjar

GRASROTANDELEN

Velg Romsås Janitsjar som din grasrotmottaker. Romsås Janitsjar får syv prosent av det du tipper for, men gevinsten din blir like stor.

 

Dobbel gevinst, altså!