Romsås Janitsjar henter latinamerikas musikk til Oslo

22.10.2015

Romsås Janitsjar inntar Cosmopolite scene igjen, og sammen med Sverre Indris Joner henter vi likesågodt latinamerika til Oslo.

 

Romsås Janitsjar er kjent for å gjøre spenstige, utradisjonelle og nyskapende konserter. Denne gangen gjør vi det igjen med gøyale rytmer fra latinamerika.​ I juni tok vi kontakt med den norske pionéren innen latinamerikansk musikk, Sverre Indris Joner, for et nyskapende samarbeid.

 

Sverre Indris Joner

Sverre Indris Joner er en norsk komponist, musiker (piano og perkusjon) og til tider skuespiller. Han regnes som å være en pionér innen latinamerikansk musikk i Norge. Han er utdannet som musiker fra Universitetet i Oslo og Concervatorio Cervantez i Havanna. Joner startet sin musikalske karriere i afro-reggaebandet Destiny i 1979, og er dessuten grunnlegger av en rekke band deriblant Tango for 3, La Descarga, Salzumba, Electrocutango, Hovedøen Social Club med flere.

 

 

Sverre har komponert og arrangert musikk til en rekke filmer, teaterstykker og CD-innspillinger.

 

Han har arrangert og komponert musikk for og vært solist med en rekke symfoniorkester i inn- og utland (blant annet BBC Symphony Orchestra, Oslo Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkesteret, Bergen Filharmoniske Orkester, Stavanger Symfoniorkester, Trondheim Symfoniorkester, Det Norske Kammerorkester, Kristiansand Symfoniorkester, Dresden Symphonische Orchester, Munchner RundfunkOrchester, Bremen KammerPhilharmonie, Komische Oper Berlin, Göteborg Symfoniker, Umeå Symfoniorkester m.fl). I 2005 fikk han Edvard-prisen i klassen musikk til annen kunstart for Tanghost. Han komponerte musikk til og deltok som utøvende musiker/skuespiller i danseteaterforestillingen @lice av den anerkjente koreografen Kjersti Alveberg som turnerte i Norge i regi av Riksteatret og Rikskonsertene.
 

Sverre Indris Joner er fetter av Johannes Joner, onkel til Kristoffer Joner, som sammen danner teatertruppen Joner & Joner & Joner. Han er far til popsangeren/danseren Alexandra Joner. Kilde: Wikipedia  Se også Sverre sin nettside:  http://www.indris.net/about

 

Dette konseptet vi skal ha i mars 2016 er ikke gjort i Norge enda, og vi syns det igjen er stas å være først ute.

 

Konsertdatoen er 13. mars 2016 på Cosmopolite Scene i Oslo. Hold av dagen! Mer informasjon kommer og billettsalget starter snart.

 

Romsås Janitsjar ser frem til dette, og vi kan ikke finne at liknende er gjort med korps før, så dette blir virkelig spennende! Romsås Janitsjar - alltid først!

 

 

Please reload

Utvalgte innlegg

Tarjei Grimsby blir ny musikalsk leder i Romsås Janitsjar

24.5.2018

1/7
Please reload

Nylige innlegg
Please reload