top of page

RJ-profilen: Aksel

Velkommen til RJ-profilen! RJ-profilen er en måte å møte medlemmene hos oss på, og bli litt mer kjent med oss som spiller i Romsås Janitsjar, og hvordan det er å spille hos oss.

RJ-profilen Romsås Janitsjar

Navn:

Aksel Torsnes Mehlum

Instrument:

Tuba og baryton

Fartstid i RJ:

Siden 1991

Hvorfo valgte du å spille i RJ?

Jeg vokste opp i skolekorpset på Romsås og var aldri tvil om at RJ var korpset for meg så fort jeg ble gammel nok. Spillegleden, lokaltilknytninga, underholdningsfokuset og alle de gode RJ-vennene gjør at jeg alltid kommer til å spille her!

Livet utenfor RJ - hva jobber du med?

Jeg jobber som rådgiver og kursholder i Språkrådet, og om sommeren er jeg oslogaid for turister og andre.

Andre hobbyer og interesser utenom RJ og musikk?

Det går mye i musikk utenom RJ også. Jeg synger i kor og spiller/synger i ukuleleorkester. Ellers er jeg aktiv i lokalpolitikken og med opplæring og veiledning av nye oslogaider.

Hvordan bidrar du i RJ?

Jeg er nok over gjennomsnittet glad i å organisere, så det har vel blitt litt av det opp gjennom åra. Har sittet bortimot sammenhengende i RJ-styret i 18 år og prøvd meg på de fleste verv, bortsett fra musikkansvarlig. Der greier jeg (iallfall nesten) å holde fingrene av fatet. Musikalsk liker jeg best å være en i mengden og har dessverre verken solo- eller improambisjoner.

Hva er din favoritt-RJ-låt?

Det er definitivt vanskelig å velge, men Muses Unnatural Selection er iallfall én favoritt. Av gaterepertoar er det vel Lock You Up jeg har kost meg aller mest med.

Liker du best konserter eller utespilling?

Umulig å velge! Det er kombinasjonen som er uslåelig.

Hva er din beste RJ-opplevelse, og har du en god RJ-historie å fortelle?

Det er nesten umulig å velge her også, men 35-årskonserten vår i Oslo konserthus i 2014 var utrolig morsom. En perfekt blanding av mimring og ny musikk, og fantastisk stemning i en fullsatt sal.

#RJprofilen #RomsåsJanitsjar #LydenAvRJ

Utvalgte innlegg
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Nylige innlegg
Alt om RJ
No tags yet.
bottom of page