top of page

RJ-profilen: Finn Erik

Velkommen til RJ-profilen! RJ-profilen er en måte å møte medlemmene hos oss på, og bli litt mer kjent med oss som spiller i Romsås Janitsjar, og hvordan det er å spille hos oss.

Romsås Janitsjar RJ-profilen trompet Finn Erik

Navn:

Finn Erik Olsen

Instrument:

Hei! Jeg spiller trompet, men jeg spiller også kornett og flygelhorn. Begynte i Vinderen skoles guttemusikkorps. Der begynte jeg på trompet. Den første 17. mai jeg var aspirant fikk jeg den store ære å være tamburmajor. I 1967 tok jeg dirigenteksamen i regi av NMF og på det kurset traff jeg musikanter fra flere voksenkorps. så hadde det seg slik at jeg ble med til Ullern Janitsjar og var der frem til jeg kom i HMK Gardens Musiktropp i 1975. Ett fantastisk år å avtjene militærtjeneste. Dette året spilte jeg i hovedkorps (drill) Storband og danseorkester.

Fartstid i RJ:

Jeg har vært med helt fra den spede begynnelse av RJ. Og det betyr helt fra før 1979 hvor RJ er registrert som medlem av NMF. Til å begynne med var vi ca. 15 stykker som møttes på Bjøråsen for å spille sammen.

Hvorfor valgte du å spille i RJ?

RJ var et naturlig valg siden jeg bodde på Romsås. Det var spennende og utfordrende å se om vi kunne etablere et Janitsjarkorps her oppe. Romsås var relativt nyetablert som boområde og musikk er et viktig element som samler folk i alle aldre og samfunnslag. Og etter mange år med noe motgang men mest oppturer så har vi lykkes med den jobben som er gjort, men vi har fremdeles mye ugjort.

Livet utenfor RJ - hva jobber du med?

I dag jobber jeg med spennende ting innen data. Jeg selger dataprogrammer rettet mot bygganlegg og arkitekter (byggebransjen). Digitalisering er en spennende og viktig sak for fremtiden.

Andre hobbyer og interesser utenom RJ og musikk?

Musikk er min store hobby. Ellers så er jeg glad i turer i skog og mark samt hytta ved Mjøsa.

Hvordan bidrar du i RJ?

Når man spiller i korps er det viktig å være så godt forberedt til øvelsene som man kan. Eller så har jeg vært leder i korpset en periode for noen år siden og nå er jeg medlem av styret.

Hva er din favoritt-RJ-låt?

Å velge en favorittlåt er veldig vanskelig. Vi har opp gjennom årene spilt mange fantastiske låter og arrangementer enten av dirigenter vi har hatt eller av andre anerkjente norske eller utenlandske komponenter og arrangører. Men skulle jeg velge noe så vil jeg velge som uterepertoar: Can't by Me Love, et arrangement som kun er arrangert for militærmusikkorps. Og så vil jeg nevne som konsertstykke Count Bubba av Gordon Goodwin.

Liker du best konserter eller utespilling?

Utespilling og konserter er like viktig. Utespilling er vår viktigste måte å markedsføre oss på for å få flest til våre konserter. Det er to forskjellige utfordringer noe som gjør denne hobbyen så spennende.

Hva er din beste RJ-opplevelse, og har du en god RJ-historie å fortelle?

Opp gjennom årene har jeg hatt utrolige mange gode og morsomme opplevelser. Fra de første temakonsertene med sang, skuespill og musikk til opplevelser hvor vi har hatt konserter med kjente musikere som, Maiken Christiansen, Gisle Børge Styve, Julie Dahle Aagård og Tricia Bouttè for å nevne noen. Kanskje størst var å få spille New Orleans Funeral Suite av Kåre Nymark jr. i Grorud Kirke.

#RJprofilen #RomsåsJanitsjar #LydenAvRJ

Utvalgte innlegg
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Nylige innlegg
Alt om RJ
No tags yet.
bottom of page