top of page

RJ-profilen: Ragnhild

Velkommen til RJ-profilen! RJ-profilen er en måte å møte medlemmene hos oss på, og bli litt mer kjent med oss som spiller i Romsås Janitsjar, og hvordan det er å spille hos oss.

Romsås Janitsjar musikkorps korps janitsjarkorps

Navn:

Ragnhild Charlotte Rønning

Instrument:

Jeg heter Ragnhild Charlotte og begynt å spille i Korsvoll skolekorps for omtrent 100 år siden. Husker ikke helt årstallet. Jeg begynte å spille althorn, gikk over til valthorn og endte opp med trompet og det spiller jeg fremdeles.

Fartstid i RJ:

Jeg begynte å spille i RJ i 1979. Da spilte jeg i ca. 6 år før jeg tok en laaaang pause. Jeg var tilbake i RJ i ca. 2009.

Hvorfor valgte du å spille i RJ?

Jeg var fritidsleder på Bjøråsen skole og kom over en flott gjeng som prøvde å danne et ungdomskorps. Da jeg fortalte at jeg spilte i et skolekorps, ble jeg invitert til å spille i RJ. Det var nok bedre løsning for meg enn å bake lussekatter med barn og ungdom, for lussekatter er visst ikke min sterke side, fikk jeg høre av foreldrene :-)

Livet utenfor RJ - hva jobber du med?

Jeg jobber som KHMS-koordinator på NGI (Norges Geotekniske Institutt).

Andre hobbyer og interesser utenom RJ og musikk?

Jeg trener på SATS/Elixia og går endel turer med våre to hunder. Jeg er egentlig veldig glad i å strikke også - innimellom :-)

Hvordan bidrar du i RJ?

Jeg har vært varamann i styret noen år. Ellers så bidrar jeg med mitt fantastisk blide åsyn og gode humør -i all beskjedenhet :-)

Hva er din favoritt-RJ-låt?

I dag er mine favorittlåter Dovregubben og Children of Sanchez. Første gang jeg spilte i RJ var det Good luck charm.

Liker du best konserter eller utespilling?

Jeg er veldig glad i både konserter og utespillinger. Men spesielt gøy er utespillinger og utekonserter, for da ser man entusiasmen til folk. Noen danser, noen synger og noen gjør begge deler. Det er inspirerende og gir en utrolig god følelse.

Konserter er også veldig stas når man kjenner at publikum liker det de hører, og det gjør de jo alltid!!! Vi har mange flotte konserter bak oss, men til nå synes jeg konsertene med Joeri Hommerson, Gisle Børge Styve Trio og Brazz Brothers har "tatt kaka" eller "kakene" :-)

Hva er din beste RJ-opplevelse, og har du en god RJ-historie å fortelle?

Her er det så mange historier at jeg har problemer med å nevne en.

Jeg kan jo nevne en opplevelse som vi har ledd litt av. Vi var på vei til Göteborg med buss, og på bussen ble det drukket endel "bobler". Dette er første gangen jeg spilte i RJ altså - for maaange år siden. Bussjåføren var ganske fortvilet over den viltre gjengen han hadde i bussen. Undertegnede klarte å rive ned ryggespeilet til bussjåføren. Bussjåføren ble mektig forbannet og sa: selv barnehagen jeg kjørte i forrige uke klarte ikke å rive ned speilet, hvorpå undertegnede svarte frekt: det var fordi de ikke rakk opp det :-) Nå må jeg legge til at jeg ække frekk normalt sett altså - jeg setter skylden på "boblene" :-)

Ellers er alle RJ-opplevelser er i grunnen like morsomme, men noen egner seg nok ikke offentlig eller på trykk :-)"

 

Vil du bli med og spille med oss i RJ? Ta en titt her:

Utvalgte innlegg
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Nylige innlegg
Alt om RJ
No tags yet.
bottom of page